dijous, 13 d’agost del 2009

Síntesi cicle Carello 2009

Després de la darrera activitat del passat divendres 31 de juliol, de la que podeu veure un vídeo realitzat per Arnolfini a la web www.carello.org, sembla que segueix quedant oberta la pregunta amb que es va encetar el cicle Carello 2009: la crisi és oportunitat o és escull?
Potser la resposta, en el cas dels efectes de la crisi en el món de la cultura, conté aquesta ambivalència, a tenor del que s'ha pogut veure en les diverses accions portades a terme des del més de maig en el marc de Carello.

El sol fet de plantejar la pregunta ja provoca una reacció cap a la recerca de perspectives i estratègies alternatives, adaptades al nou context econòmic, que poden provocar un "reset" en el marc de relacions i dinàmiques establertes abans de la crisi; per donar pas a un nou panorama on l'accés a aquest marc es pot obrir per a uns però, també, tancar per a d'altres.

D'altra banda, agents culturals d'arreu comencen a preocupar-se seriosament pel futur de les seves activitats. Més encara en aquells sectors i/o demarcacions on no existia prèviament una base sòlida de projectes consagrats, xarxes de treball continuat i línies d'intervenció ben definides.

Alguns comentaris apunten a 2010 com l'any que aportarà certesa a les possibilitats del sector cultural. Tot i que molts ja vaticinen una crisi profunda del mateix i s'estan començant a plantejar mesures destinades a pal·liar-ne els seus efectes. Com és el cas del Pla Rescat de les Arts Visuals redactat per l'Assoc. d'Artistes Visuals de Catalunya.